html { overflow: scroll; overflow-x: hidden; } ::-webkit-scrollbar { width: 0px; /* remove scrollbar space / background: transparent; / optional: just make scrollbar invisible / } / optional: show position indicator in red */ ::-webkit-scrollbar-thumb { background: #FF0000; }
 
Venter Pavilion
CLK BENCHMARK GRAPHIC.png

VENTER PAVILION

Tucked away in the hillside of the Hout Bay woodlands, this pavilion home is a 5 bedroom, all en-suite residence designed to be fully absorbed in its landscape, while delicately nestled in the tree tops. 

 

Designed to not only house the family, but their extensive art collection, the home is in itself conceived as a piece of art as well as an art gallery - made possible by an impressive 65 m long wall that acts as the backdrop to the entry sequence. The V-shaped house is oriented to take full advantage of views, sunlight and wind direction, and thus creating in-between spaces that are protected from the elements.

The gravity defying cantilever hovers delicately over an entertainment patio that flows into the infinity lap pool, thus creating an oasis in the woods. 

Client

Location

Category

Site Area

Building

Year

Status

Private

Hout Bay, Western Cape

Rural

1.95 Ha

855 m²

2021

  Design  

CLK BENCHMARK 2.0.PNG