html { overflow: scroll; overflow-x: hidden; } ::-webkit-scrollbar { width: 0px; /* remove scrollbar space / background: transparent; / optional: just make scrollbar invisible / } / optional: show position indicator in red */ ::-webkit-scrollbar-thumb { background: #FF0000; }
 
5.jpg
CLK BENCHMARK GRAPHIC.png

NKOSI RESIDENCE

Somewhere in Soweto we are re-imagining the 'four room' apartheid era architectural design into a contemporary design masterpiece.

 

The challenge with this home was to completely redesign the house, make it feel "bigger" and spacious enough to entertain guests, have ample out door gardens and space for kids, WITHOUT extending the physical size of the existing house. Our response was to use simple forms that relate to the existing context, and a limited pallet of materials to make it feel sophisticated, beautifully designed and simple. 

The result, is a modern take on what is essentially an apartheid era RDP house in the heart of Soweto.

Client

Location

Category

Site Area

Building

Year

Status

Private

Chiawelo, Soweto

Urban

286 m²

65 m²

2020

  Concept  

CLK BENCHMARK 2.0.PNG